top of page

coupdeboule pakt het podium

Vanwege de coronacrisis vallen er gaten in de programmering van Stadsschouwburg Utrecht omdat veel gevestigde gezelschappen/artiesten niet voor een heel klein publiek kunnen of willen spelen. Veel jonge theatermakers moeten (zeker nu) juist hard vechten om een voet tussen de deur te krijgen. Daarom lanceert Stadsschouwburg Utrecht de serie 'Pakt het podium'. Ze nodigen jonge, Utrechtse podiumkunstenaars uit om twee volle dagen te komen werken in hun zaal. Zij krijgen volledig de vrije hand om in deze korte tijd iets te maken en te presenteren aan het Utrechtse publiek. 

IMG_4273.JPG

foto Liza Hein

Voor 'Pakt het podium' willen wij onderzoeken hoe zowel tekst als beweging een hoofdrol kan spelen in dezelfde voorstelling. Hoe we vanuit allebei kunnen starten met maken en wat voor eindresultaat beide beginpunten opleveren. We nemen hierbij het begrip 'miscommunicatie' als uitgangspunt. 

Op zaterdag 17 april gaan we het experiment aan onder begeleiding van acteur en theatermaker Lars Brinkman. We werken deze dag vanuit beweging en fysiek spel. 

Op zondag 18 april worden we vergezeld door schrijfster Caro Goldenbelt, muzikant Luuk ten Hoor en regisseur Silke van Kamp. Tekst speelt vandaag de hoofdrol. 

Lees hier ons interview in het online magazine van de Stadsschouwburg!

Website Stadsschouwburg Utrecht

De theaters kunnen nog steeds niet open. Wij gaan 17 en 18 april onze onderzoeksdagen voortzetten, maar helaas zonder publiek.

bottom of page