top of page

Dit is coupdeboule

Vanuit fantasie zoekt coupdeboule naar antwoorden op moeilijke kwesties zoals REGELS, LEUGENS, NIET BEGRIJPEN, WOEDE, TE LAAT KOMEN, VERVELEN, FAMILIE, RUIMTE INNEMEN, HEBBERIGHEID, INHOUDSLOZE WOORDEN en VERDRIET.

coupdeboule begint bij theatermakers Eileen Graham en Katelijne Beukema.
Per voorstelling haken vormgevers, productieleiders en/of eindregisseurs aan.

DIT IS EILEEN GRAHAM

Als de zon schijnt wil ze erin, dat is als ze binnen dingen te doen heeft onhandig. Ze denkt snel, woorden voor die gedachten vinden en vangen is soms zo makkelijk niet. Theater maken helpt haar vangen, dat is wat het voor haar zo fantastisch maakt.

coupdeboule bestaat uit twee makers die in veel op elkaar lijken, we begrijpen elkaars hoofd, we hebben weinig woorden nodig. Toch zijn er ook veel verschillen te vinden. Eileen houdt bijvoorbeeld, in tegenstelling tot Katelijne, niet zo van chaos en schept graag kalmte. Ze is tijdens het maken van theater dan ook op zoek naar structuur, naar de boog, naar het antwoord op de ‘waarom-vraag’.

Oh en Eileen komt altijd te laat, zelfs de voorstelling over tijd die coupdeboule maakte in 2021 heeft daar geen verandering in gebracht. Katelijne is altijd te vroeg (Eileens woorden) / op tijd (Katelijnes woorden). Kleine aanpassing: ze komt eigenlijk al een paar maanden ook te vroeg/op tijd.

Anker 1

DIT IS KATELIJNE BEUKEMA 

Geboren en getogen in Zwolle. Na omzwervingen in Utrecht beland voor de Acteursopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten, waarvan ze in 2018 afstudeerde. Gaat Utrecht nooit meer verlaten als het ff kan. Houdt van chaos, daarbinnen gedijt ze het best. Zo werkt het bijvoorbeeld met haar eettafel: die heeft ze het liefst bezaaid met allemaal troep en dat schuift ze dan aan de kant en in dat kleine open plekje werkt ze ultra geconcentreerd.
 
coupdeboule is haar favoriete chaos. Niet dat dit gezelschap een chaos is, maar de voorstellingen ogen op het eerste oppervlakkige gezicht misschien wel een beetje chaotisch. Pas als je verder kijkt, je mee laat nemen de fantasierijke wereld in, ontdek je wat een heldere taal er gesproken wordt.

LW_coupdeboule-6.jpg
bottom of page